מחקר שנערך ביפן מצביע על קשר בין אכילת ארוחת בוקר ובין קיום יחסי מין בגיל צעיר – ככל שצעירים נטו לשהות יותר במחיצת המשפחה בארוחות וארועים משפחתיים, כך עלה הגיל בו קיימו יחסי מין בפעם הראשונה
יש הרבה תאוריות לגבי הקשר בין אוכל לבין סקס, וכעת גילו חוקרים יפנים משהו חדש – צעירים שמדלגים על ארוחת הבוקר שלהם, נוטים לקיים יחסי מין בגיל מוקדם יותר.
ממחקר בו השתתפו 3,000 איש, עולה כי אנשים שלא אכלו ארוחת בוקר באופן קבוע בתור מתבגרים, נוטים לאבד את בתוליהם מוקדם יותר (בגיל ממוצע של 17.5), לעומת מי שהקפידו על אכילת ארוחת בוקר (ממוצע כללי של גיל 19 בקרב יפנים בכלל).
לגבי אלה שכן אכלו ארוחת בוקר כאשר הם היו צעירים יותר, הגיל הממוצע של קיום יחסי מין בפעם הראשונה היה 19.4.
המחקר, שנערך ביוזמת משרד הבריאות ביפן, נעשה במטרה למצוא דרכים על מנת למנוע הריונות לא רצויים, ומסקנותיו היו שאנשים שחיו בבית עם מסגרת וחיי משפחה יציבים, נטו להימנע מקיום יחסי מין בגיל מוקדם.
לדברי קוניו קיטאמורה, ראש הארגון של תכנון משפחה ביפן, והחוקר שהוביל את המחקר, “אלה שלא היו מרוצים מהוריהם, בגלל סיבות שונות, למשל שהם לא הכינו עבורם ארוחת בוקר, עלולים למצוא דרך לשחרר את התסכול שלהם בכך שהם יקיימו יחסי מין”.
לדבריו, “אם ילדים אינם מרגישים בנוח בסביבתם המשפחתית, הם נוטים לצאת החוצה”. לדבריו,” אנשים צעירים שמקיימים יחסי מין בגיל מוקדם, נוטים לפספס את ארוחת הבוקר שלהם בגלל שהם חוזרים הביתה בשעה מאוחרת”.
יפן, אגב, היא המדינה בה נרשמת דרך קבע רמת הילודה הנמוכה בעולם, כנראה משום שאנשים צעירים נוטים להקדיש את עצמם קודם לקריירה, ורק אחר כך להקמת משפחה (כי אחרת זה עלול לעכב את הקריירה ו/או סגנון החיים שלהם).
הסקר גם מצא שכ-40% מהזוגות הנשואים, לא קיימו יחסי מין במשך יותר מחודש. לפי המחקר, המשתתפים הסבירו את זה בכך שהם עייפים מדי בגלל עבודתם, או שבשבילם הפך הסקס מחוויה למטלה.
אז מה למדנו מהמחקר הזה? למדנו מה החשיבות של ארוחות בוקר במניעת קיום יחסי מין בגיל מוקדם. בעצם חשוב לעשות ארוחות משפחתיות.
לדעתי, בין אם זה ארוחות בוקר ו/א ארוחות ערב, כדי לשמר את הקרבה המשפחתית, את התחושה של בית. יש בזה היגיון שאם טוב לך בבית, תרצה לבלות בו ולא להסתובב בחוץ.
בגיל ההתבגרות, כאשר הסביבה הביתית אינה יציבה, התוצאה עבור מתבגרים רבים היא קיום יחסי מין, דבר שמוביל להריונות לא רצויים עקב אי שימוש באמצעי מניעה לעתים רבות.
אם ביפן הגיל הממוצע לתחילת קיום יחסי מין זה 17.5, אז בארץ זה בממוצע בגילאים 15-16, ומכאן שאנחנו צריכים עוד יותר לשאול את עצמינו מה הגורמים שתורמים לכך שיש כ”כ הרבה בני נוער שמתחילים את ה”קריירה” המינית שלהם בגיל כל כך צעיר.
הכתבה פורסמה לראשונה בפורטל בריאות BeOK